Under den massage jag ger, så använder jag mig av olika tekniker för att komma åt de problem som en patient kan ha. Spänningar och skador i musklerna kan ställa till problem i privat- och arbetsliv.
Genom att använda mig av vissa speciella tekniker till specifika problem och skador, så kan patienten snabbare komma tillbaka till hälsa.
Mitt specialområde är muskel- och senskador samt ledproblem…
Klassisk massage
Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Den löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller trötthet och smärtor i axlar, nacke m.m. borta. Du känner dig mjukare
och rörligare.
-
Effekter av massage:
-
Blodcirkulationen ökar
-
Blodtrycket sänks
-
Lymfcirkulationen förbättras
-
Man blir mindre mottaglig för stress
-
Regelbunden massage ökar motståndskraften mot sjukdomar & höjer immunförsvaret
-
Ökar kroppskännedomen = kroppsmedvetandet
-
Gör musklerna smidiga och mer elastiska
Spänningar i musklerna kan uppstå av:
-
stillasittande yrke
-
monotont arbete
-
stressigt liv
-
vantrivsel, bekymmer, ängslan,
-
irritation på arbetet och fritidsproblem
När är det bra med massage?
-
vid spända muskler t.ex. ont i axlar, rygg, tennis-& golfarmbåge, huvudvärk
-
uttröttade muskler
-
ischiasbesvär (som ofta kan orsakas av muskler)
-
som allmän behandling (för att verka avslappnande & uppmjukande)
Vad är en massageterapeutisk behandling?
Massageterapeuten behärskar i förhållande till en massör, ett flertal olika massagemetoder och tekniker vars syfte är att lösa upp
och motverka muskelspänningar. En massageterapeutisk behandling kan därför variera kraftigt från patient till patient beroende på vilka behandlingsmetoder terapeuten bedömer ger bästa resultat. Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem och besvär som t.ex. onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbåge, huvudvärk samt mycket mer.
Muskulering & Longering
Många problem i leder och muskler orsakas av strama och spända muskler. Muskulering är en kombination av massage och en speciell stretchingmetod som används mer specifikt
på de muskler som är spända och hårda. Mycket effektivt på spända, stela muskler. Musklerna blir mer rörliga och du känner dig mer avslappnad.
Longering är en teknik där terapeuten anbringar patienten i en position där den muskel som skall behandlas blir uttöjd. I denna position masseras muskeln och huden med speciella glidande och töjande handgrepp som får musklerna att öka längden samt att återfå sin rörlighet och smidighet.
Triggerpunkter, Strain and Counterstrain, Deep Tissue
Triggerpunkter är en av de vanligaste orsakerna till smärta i muskler och
leder. Genom tryck, massage, isning och muskeltöjning på punkterna, så fås dessa punkter att upphöra med sin smärtprojicering.
Strain and Counterstrain är en mjuk metod som syftar till att slappna av spända muskler som hindrar en leds normala rörlighet.
Deep Tissue är en djupgående, skön och välgörande massagemetod som påverkar den djupa muskulaturen, muskelhinnorna och andningen.
Segmentsmassage & Myofacial massage
Genom speciella massagegrepp på ryggen stimuleras huden så att det sker en reflexmässig påverkan av
kroppens inre organ. Därmed påverkar Segmentmassagen hela kroppen, trots att den i huvudsak sker på ryggen.
Genom den myofaciala massagen kan man systematiskt frigöra och mjuka upp samt förlänga muskelhinnorna som sitter runt musklerna.
Avslappningsmassage
En mjuk avstressande massage för den som inte tycker om muskelmassage. Mjuka lugna stryckningar.
Ansiktsrengöring + Rygg & Nackmassage
Ansiktsrengöring med 100 % biologiska hudvårds produkter. Behandlingen startas med massage av rygg & nacke.
Därefter rengöring av ansiktet med rengöringskräm och peeling som ökar cirkulationen av blod och gör huden mjukare samt avlägsnar döda hudceller.
Varma handdukar som öppnar upp porerna så att den vitaminrika oljan tränger ner lättare i huden vid massagen, sedan läggs en sammandragande ansiktsmask och ihop med ett sammandragande ansiktsvatten och en närande ansiktskräm (som även skyddar så att smuts och föroreningar inte kan tränga ner så djupt i huden).
Koppning
Koppning är en 5000 år gammal tradition. Den har funnits i
olika former genom seklerna, och nu har vi den i en modern tappning, med massagekoppor av gummi och ihop med klassisk massage.
Genom koppningsmassage, som sker med olika stora gummikoppor eller med glaskoppor som genom vakuum suger upp hud och bindväv, så ger massören massage genom att dra dem sakta över huden.
Det ger en bra effekt på bindväven, vilket gör att bindväven, som ofta ”fastnat” i huden, efter några behandlingar släpper från huden och ger en mer elastisk samt smidigare hud och större cirkulation.
Du kan antingen beställa en massage med enbart koppor för att få fart på cirkulationen och för att luckra upp bindväven, eller så kan den även läggas in i kombination med den klassiska massagen och terapeutiska behandlingen.
Neuromotorisk behandling
(långsamma rörelser)
Ges som en skön meditativ, avslappande & stressreducerande behandling. Behandlingen skapar mental balans & klarhet. Kan underlätta inlärningen, öka kreativiteten & öka självkänslan.
Personen ligger på en massagebänk med mjuka kläderna på sig. Behandlingen består av mycket långsamma rörelser som terapeuten utför där olika tekniker används. Med långsamma
rörelser tränar vi hjärnstammen, det limbiska systemet och samverkan mellan höger och vänster hjärnhalva.
När vi arbetar med långsamma rörelser befinner sig hjärnan i samma tillstånd som vid meditation. Det öppnar upp till vårt undermedvetna och rörelserna stimulerar ovanstående delar av hjärnan. När vi tränar hjärnan byggs antalet möjligheter till koppling (synapser) ut mellan cellerna.
En auktoritet i Sverige är Susanne Wolmesjö. Hon är författare till böckerna ”Smarta rörelser” och ”Rörelseaktivitet; lek och lärande för individ och grupp” och är även lärare vid SISU/Bosöns Idrottsfolkhögskola.
Susanne arbetar med neuromotorik och dess kopplingar till hälsa och kognitivt beteende.
Vikten av rörelse i bindväv
Här ligger en länk om bindväv och behovet av att vi skall röra våra muskler för att bindväven inte skall fastna runt musklerna. Det är en rätt tuff länk, så du är förberedd på det…